Goda Grannen

Inbjudan till VM-tipset 2014
Hej alla glada tippare!
 
För elfte slutspelet i rad så inbjuds ni härmed till årets VM-tips.
 
För exakt 20 år sedan knåpade undertecknad ihop ett litet internt VM-tips på jobbet. Ett trettiotal eldsjälar var med och varje dag sattes en färsk resultatlista upp med häftstift på anslagstavlan. Fyra tippare befann sig utanför kontorets väggar, de fick resultatet på fax.
 
Det har hänt en del sedan dess. Senast var vi 215 förväntansfulla som var ute efter förstavinsten på 21 500 kr. (Hälften av insatsen på 200 kronor går direkt ner i vinnarens semesterkassa.) Resultatservice och kommentarer finns numera på bloggen, tillsammans med lite statistik från tidigare mästerskap och ett bildgalleri från Goda Grannens fotbollsresor från 1990 och framåt.
 
Då ingen i det svenska manskapet kunde ta ett gult/rött för laget i dubbelmötet mot Portugal och gjort Ronaldo speloduglig i några veckor, sitter vi här som panelhönor och får titta på när de andra pojkarna från fjärran länder får dansa. Själv fick jag byta min resa till Cobacabana mot en sittning under olivträden på Zakynthos. Inte kattskit men väldigt långt från den karnevalsyra vi upplevde i Kiev. Man kan säga att jag bytte ut samba mot zorba. Ändå roligt att tillbringa VM-sommaren i ett land som är med i slutspelet.
 
Måndag 9 juni klockan 24.00 stänger slussen och pengar/tips efter detta klockslag kommer inte med i tipstävlingen. Vet ni med er att ni brukar vara sena med tipset, sätt in stålarna på tipskontot på en gång. Mejla över talongen går blixtsnabbt, vilket man inte kan säga om bankernas överföringshastighet.

I länken till vänster hittar ni dokumentet (VM-tipset 2014). Excel-arket har två flikar, en med tipstalongen och en med regler och andra uppgifter. Klicka på länken. När ni kommer in i OneDrive, högerklicka på dokumentet, ladda ned talongen på er dator. När det är klart, är det bara att fylla i tipset, läsa igenom regler och bankuppgifter samt skicka pengar och ert sömmersketips till eder tipsgeneral.

10-11 juni kommer jag sammanställa allas rader och lägga ut dessa här på bloggen.

All resultatservice och bloggning finns alltså att läsa här på
http://godagrannen.blogg.se/

Kom ihåg att skriva in ert namn i meddelande-rutan vid internet-betalningen. Skriver ni ”VM-tipset” eller liknande är det lögn i fan att klura ut vem som har gjort insatsen.
 
Vet ni med er att någon gammal tippare bytt mailadress, är det bara att vidarebefordra inbjudan. Detsamma gäller förstås även nya förmågor som är sugna på lite spänning och vånda under gruppspelet.
 
Fick en förfrågan från en trogen deltagare om jag inte skulle fixa en Facebook-grupp för oss tippare. Sagt och gjort. Här kan vem som helst lägga upp sköna målgester efter ett övertidsmål, tracka en tipsvän som inte har fru Fortuna med sig eller komma med sköna bortförklaringar om varför just deras tips går åt fanders. Här kan högt och lågt blandas i en fungerande symbios. 
Sök på 'Goda Grannen' på fb elller gå in på www.facebook.com/groups/1500127700210729/ och gå med i gruppen.
 
Kom ihåg att ett VM-slutspel har dubbelt så många gruppspelsmatcher som ett EM-dito, så det gäller att ha kolhydratuppladdat ordentligt. Det finns otaliga exempel på tippare som gått ut stenhårt och likt Jörgen Brink stått helt stilla på upploppet.
 
Som sagt, skriv ut talongen, ha med den i fickan, ta fram den när ni har en lucka, fnula och klura, hur står sig Bosnien i dagsläget, kommer sydamerikanska lag i kraft av hemmaplan att dominera, är Spaniens guldålder förbi, och så vidare.
 
Lycka till!
Jocke