Goda Grannen

Inbjudan till EM-tipset 2016
Hej alla förväntansfulla tippare!
 
För tolfte slutspelet i rad så inbjuds ni härmed till årets EM-tips.
 
Efter Lagerbäcks era med svenskt deltagande i så gott som samtliga slutspel, får vi i dagens bistra verklighet vara glada om vi får vara med och leka med de stora pojkarna i alla fall då och då. Efter kvaldebaclet mot Portugal till VM i Brasilien, laddade vi om batterierna och har nu hejat fram våra svenska pojkar till ännu en EM/VM-sommar. Själva har vi varit på plats i Wien, Moskva och Köpenhamn för att se till att sommaren 2016 kan bli den fest vi alla hoppas och tror på.
 
Då UEFA och den franska turistnäringen såg till att samtliga supportrar var tvungna att fara runt som en skottspole för att följa sitt landslag, kommer årets tipstjänst att ställa till med en del logistiska utmaningar. I Kiev hade vi en lägenhet under hela slutspelet. I år kommer vi, likt herrelösa hundar, knixa oss runt medelst olika färdmedel för att kunna vara på plats för att se våra svenska hjältar. Ibland kanske den dagliga rapporteringen kan dröja lite ifall er tipsgeneral sitter på ett tåg utan WIFI eller ligger under en filt i Toulouse. Hav dock förtröstan, jag kommer göra allt för att ge er en så snabb och ackurat rapportering som möjligt.
 
Själva kommer vi åka ner till Paris redan den nionde juni för att förlusta oss några dagar i den champagnska myllan. Vi kommer att utforska så många vingårdar vi bara hinner med, fira Uffes födelsedag, dricka gott, berätta skrönor, för att på kvällen slå oss ner hos någon godsägare och se dagens fotboll.
 
Efter Parismatchen tar vi oss med hjälp av TGV vidare ner till Toulouse för att sedan landa i Nice i en vecka. (Där har vi fyra slagit på stort och hyrt en våning på hela 16 kvadratmeter).
 
All rapportering kommer att ske på http://godagrannen.blogg.se
 
Då vi börjar vår resa lite före första avspark, kommer deadline vara redan 7 juni vid midnatt. Detta för att kunna sammanställa alla rader, koppla rätt insättning med rätt tippare och lägga ut allt på bloggen den åttonde juni.
 
För två år sen var vi 225 förväntansfulla tippare som var ute efter förstavinsten på 22.500 kr. (Hälften av insatsen på 200 kronor går direkt ner i vinnarens semesterkassa.) Det var ooolidligt spännande ända in på upploppet, där dock Mårten Davidson visade sig ha skött kolhydratuppladdningen bäst.
 
I länken till vänster hittar ni dokumentet (EM-tipset 2016). Excel-arket har två flikar, en med tipstalongen och en med regler och andra uppgifter. Klicka på länken. När ni kommer in i OneDrive, högerklicka på dokumentet, ladda ned talongen på er dator. När det är klart, är det bara att fylla i tipset, läsa igenom regler samt skicka pengar och ert vinnartips till eder tipsgeneral.
 
Kom ihåg att skriva in ert namn i meddelande-rutan vid internet/Swish-betalningen. Skriver ni ”EM-tipset” eller liknande är det lögn i fan att klura ut vem som har gjort insatsen.
 
Vet ni med er att någon gammal tippare bytt jobb eller mail, är det bara att vidarebefordra inbjudan. Detsamma gäller förstås även nya förmågor som är sugna på lite spänning och vånda under gruppspelet. Era vänner är mina vänner.
 
Gå gärna med i gruppen ’Goda Grannen’ på Facebook. Det är bara att ansöka, så godkänner jag den med en gång. Tror även att andra som redan är medlemmar kan bjuda in polare. Denna är till för er tippare, att lufta eufori eller besvikelser, visa lite sköna bilder eller vad som helst. Sök på 'Goda Grannen' eller gå in på www.facebook.com/groups/1500127700210729/ och gå med i gruppen.
 
Som vanligt kan det vara ett schackdrag att försöka få med en, kanske inte lika fotbollsintresserad, man/fru/sambo i tipset. I vissa fall har pendeln slagit över så till den milda grad, att den tidigare ganska så njugga partnern plötsligt är den som är först upp i tv-soffan och som efteråt rusar fram till datorn för att se den senaste poängställningen. (Lex Nicolina 2014).
 
Som alltid, skriv ut talongen, ta fram den när ni har en lucka, vrid och vänd, hur står sig Albanien i dagens fotbollseuropa, vilka skräller, vilka floppar.
 
Lycka till!
Jocke