Goda Grannen

Inbjudan till EM-tipset 2020 (2021)
Hej alla tipsvänner!
 
För fjortonde slutspelet i rad så inbjuds ni härmed till årets EM-tips.
 
På grund av de rådande omständigheterna tänkte jag först ligga lågt i år och satsa helhjärtat på nästa års VM-tips. Vi vet ju faktiskt inte med 100% säkerhet att detta verkligen blir av ännu. Vis av erfarenhet, så kan ju minsta lilla ökning av öppettider i en bar bli uppskjuten med bara några minuters varsel. OS i Tokyo verkar ju ligga ganska löst till fortfarande, vad jag har förstått.
 
Truppen togs i alla fall ut häromdagen och Granen blev uttagen. Han kanske är den enda som begriper sig på VHS:en i bussen. Ovärderlig kunskap på långa bortaresor om ni frågar mig.
 
Synd på Zlatans skada nu när han verkat hamna i en metamorfos och blivit nån slags helyllefarsa för alla ungtuppar. Ja, vad vet jag. Själv tror jag att ett lejon alltid är ett lejon även om han ibland kan ses gulla med ungarna i Kolmården. Rätt som det är blir han hungrig.
 
Senaste vinnaren (VM 2018) kunde kvittera ut dryga 35 000 (238 tippare) efter gruppspelet. Vi får väl se hur många vi blir i år som slåss om den eftertraktade pallplaceringen. Det kanske blir lite som Berlin på 1920-talet där inflation och arbetslöshet skenade men folk var ute och festade som aldrig förr. I dessa tider då till och med själva festandet är mer eller mindre förbjudet, så kan kanske ett EM-tips lätta upp stämningen på samma sätt. Det är ju alltid roligare att se på en i förhand ointressant match (Ukraina-Nordmakedonien) med en tipstalong i näven.
 
Under Länkar hittar ni dokumenten (EM-tipset 2020 och Regler 2020). Klicka på länkarna. När ni kommer in i OneDrive, markera dokumentet, klicka på Download och ladda ned talong och regler på er dator. Under Regler 2020 hittar ni poängberäkning, vinstplan och mail- och bankinfo. Nu är det bara att fylla i namnuppgifter och vinnarrad samt maila tillbaka talongen till eder tipsgeneral. Glöm inte insatsen.
 
Kom ihåg att skriva in ert namn i meddelande-rutan vid internet/Swish-betalningen. Skriver ni ”EM-tipset” eller liknande är det lögn i fan att klura ut vem som har gjort insatsen.
 
Deadline är 9 juni kl 12:00 (har på ålderns höst slutat med midnattsinlämningar).
Dagen efter kommer samtliga deltagares tips att finnas tillgängliga här på bloggen. 
 
Gå gärna med i gruppen Goda Grannen på Facebook. Denna är till för er tippare, att lufta eufori eller besvikelser, visa lite sköna bilder eller vad som helst. Klicka på fb-länken högst upp på denna blogg, så hamnar ni automatiskt där.
 
All daglig officiell rapportering från undertecknad kommer att ske här på http://godagrannen.blogg.se. Lägger även ut en stänkare i fb-gruppen när det finns ett nytt inlägg/resultat i bloggen.
 
Vet ni med er att någon gammal tippare har tappat bort denna bloggadress, skicka en länk till vederbörande. Detsamma gäller förstås även nya förmågor som är sugna på lite spänning och vånda under gruppspelet. Era vänner är mina vänner.
 
Som vanligt kan det vara ett schackdrag att försöka få med en, kanske inte lika fotbollsintresserad, man/fru/sambo i tipset. I vissa fall har pendeln slagit över så till den milda grad, att den tidigare ganska så njugga partnern plötsligt är den som är först upp i tv-soffan och som efteråt rusar fram till datorn för att se den senaste poängställningen. (Lex Nicolina 2014).
 
Sen är det ju som alltid. Skriv ut talongen. Den ska alltid vara med. I taxin, vid broöppning, i sprutkön. Kan Nordmakedonien överraska? Hur görs sig Finland för första gången i ett slutspel? 
 
Lycka till!
Jocke
 
Force majeure
Om nu någon hög potentat får för sig att ställa in hela spektaklet i sista stund, så kommer jag att skänka samtligas insats till Barncancerfonden. Allt för att slippa sitta halva sommaren och betala tillbaka var och ens insats. Kvitto på insättning kommer i så fall upp här på bloggen. Men så jävligt ska det väl ändå inte komma att bli.
 
Kvartsfinal VM 2018, Sverige-England