Goda Grannen

Vinnartal
God morgon tipparvänner!
 
Innan Mårten får ta över pennan vill jag bara (på temat ära den som äras bör) komma med en rättelse.
Dumleklubborna kommer att skickas brevledes till Leif Sjöberg i Västra Frölunda som utan sin hustrus vetskap la in ett tärningstips i hennes namn.
 
Pame Hellas!
Goda Grannen
 
 
Hej kära tipskollegor!
 
Känns ärofyllt att få skriva detta ”Vinnartal” till er och jag hoppas kunna göra det värdigt ett VM i Brasilien.
Jag vill börja med att tacka Joakim för detta fantastiska tips. Andra gången jag är med, deltog även i förra VM, dock inte med samma goda resultat som nu. Imponerande att man har kraften och orken att förgylla mästerskapen för oss som är med i tipsen. Och lika imponerande att familj och vänner köper att man sitter med datorn på semestern och lägger tiden på oss här hemma, så att vårt VM blir så mycket mer spännande än det hade varit annars.
 
För egen del startade mitt VM på Friends Arena i 72:a minuten när Zlatan pangade in 2-1 mot Portugal. I fem minuter var jag och 45 000 andra svenskar på arenan, övriga var portugiser, i Brasilien. Vi skrek i alla fem minuter, sen var det en viss Ronaldo som slog oss stenhårt mitt i ”nian”. Dessutom följde han upp med en uppercut bara minuter senare. Jag försökte förklara för barnen när jag kom hem, att VM är lika kul ändå, det är stort. Men ärligt visste jag  ju att inget blir lika bra utan laget i hjärtat på plats. Vad hade VM -94 varit utan Sverige?
 
Hur som helst, jag gillar ju fotboll så VM är ju alltid VM. Ändå var man ju inte riktigt tokladdad där i början av juni. Jag hade nog sett inbjudan till VM-tipset men hade med betygssättning och annat lite för mycket i huvudet för att inse att dagarna började rinna iväg. Tur då att man har en vaktmästare, Kenneth, som minns hur kul det var under VM när vi kollegor på jobbet kunde jämföra hur det gick på tipset. Så visst, toppstrid på tipset i alla ära, men tänk också vad du, Joakim, förgyller mästerskapen även för dem som lever en mer undanskymd tillvaro på tipsen. Det kan pågå en stenhård kamp mellan plats 164 och 165. Så han tjatade lite, måste jag väl erkänna. Påminde mig även den 9 juni och då var det ju bara att köra, så jag lydde tipset att sätta in pengen först och sen skicka raden. Sagt och gjort. Peng och tips inne!
 
Nu till själva tipset: Jag var liksom med från början, redan i utskicket efter fyra matcher var jag nämnd med namn, vilken ära. Visade sig att även Annika och Ulf som var med i slutstriden var nämnda i det inlägget.
 
Efter 14 matcher är jag tvåa i totalen, men ändå bara tvåa på jobbet!!
 
Mellan 23:e matchen och fram till match 32 ligger jag i topp, då känner jag lite segervittring, sen kommer Annika och petar ner mig.
 
Efter det är jag liksom inte riktigt i närheten av absoluta toppen, menar med det första platsen som Nicolina abonnerade på i slutet. Hon såg ut att sitta rätt säkert där också, hade gjort ett litet ryck. Satt ändå rätt nöjd med mitt X i Algeriet-Ryssland, men hade egentligen bara siktet inställt på en möjlig andraplats.
Tänkte, kan det bli ett kryss kan jag kanske nå andraplatsen, men då fick det inte bli kryss i Sydkorea-Belgien.
Med utetermometern på 6 grader börjar matcherna, hade en känsla av att kvällen kunde bli svettig trots kylan utanför. Tycker Algeriet började bra. Kan nog bli en etta, vad händer då i toppen? Jag kan bli tvåa om Belgien vinner.
Sjätte minuten, Ryssland 0-1, fan jag är bergis utanför prispallen. Nästa bakslag, Belgien rött kort!! Vad händer?
Frun ska gå och lägga sig, säger ”god natt” och ser desperationen i mina ögon. Går inte så bra va? Nää, går åt h-e.
Men plötsligt händer det!
Med 30 minuter kvar av gruppspelet gör Islam Slimani 1-1 mot Ryssland, ”Allah Akbar”. Prispall hägrar.  Även om Algeriet gör ett till som det faktiskt känns som de ska göra ett tag.
När sen Belgien gör 0-1 med 11 minuter kvar, inser jag att det måste se bra ut.
Trodde nog aldrig att jag skulle nå Nicolina i topp, men efter ett snabbt överslag inser jag att det kanske har räckt hela vägen. Ut i köket efter, och detta erkänner jag fast jag är mattelärare, miniräknaren. Räkna, kolla, räkna, kolla!
 
Kvällen var fullbordad, tipset var fullbordat. Jag hade helt osannolikt lyckats pricka in rätt resultat, 25 poängare, i båda avslutningsmatcherna. Om 5 minuter på Friends var hysteriskt lyckliga, så var 11 minuter i torsdags minst lika nervösa. Låg helt ärligt på alla fyra på vardagsrumsmattan och vågade knappt titta när Ryssland pressade.
Lika glad som jag är, lika surt måste det kännas för dig Nicolina, så jag ber lite om ursäkt för det osannolika.
 
Längtar redan till nästa tips och hoppas att Sverige finns med på talongen då.
 
Ha en riktigt bra sommar
Mvh
Mårten
 
Ps: Vad var nyckeln till vinsten? Som jag ser det var det de två kryssen, Ecuador-Frankrike och Algeriet-Ryssland. Vad pengen ska gå till? Uterum till nästa sommar!! ;)