Goda Grannen

Inbjudan till VM-tipset 2018
Hej alla tipsvänner!
 
För trettonde slutspelet i rad så inbjuds ni härmed till årets VM-tips.
 
Ja, jag vet att jag för två år sedan tog min Mats ur skolan och lovade dyrt och heligt att jag hade anordnat min sista tipstävling. Ändå så står man här lik förbannat som en pånyttfödd Henrik Larsson och är sjukt taggad på sommarens stora begivenhet. Henke hoppade väl av och på tåget två gånger om jag inte missminner mig, så även där ligger jag i lä.
 
En annan som tackade för sig efter senaste slutspelet var vårt eget lejon. Han som ni vet har lite svårt med personliga pronomen och alltid refererar till sig själv i tredje person singularis. Enligt läkarboken hemma i bokhyllan kan detta tyda på antingen narcissism eller en släng av Aspbergers syndrom. Vad vet jag. Nu har karln alltså gjort två kassar i det glödheta Los Angeles-derbyt och man kan inte öppna en sportbilaga eller kika in i någon tv-studio utan att det ska talas om Zlatans vara eller inte vara i sommar. För mig är saken stenklar. Dagens landslag har kommit till VM med ett kollektiv som likt Dumas musketörer har jobbat stenhårt för varandra. Man kan tycka vad man vill om kvalitet och teknisk briljans men vi har lämnat Holland och Italien hemma medan vi får åka till Putins land och fira midsommar. Och tror ni för ett ögonblick att Zlatan skulle underordna sig detta och ställa in sig i ledet som en nykläckt d'Artagnan, då tror ni fel. Erik Hamrén byggde sitt landslag runt Zlatan, Janne har byggt ett LAG. Dessutom har jag under snart två decennier varit på ett antal slutspel där vår superstjärna varit med och det har sannerligen inte gått så bra. Och då var han till yttermera visso yngre och med hela knän.
 
I år kommer eder Tipsgeneral och Uffe aka Tyresölegendaren (döpt av Lasse Grimlund på DN-sporten) tillbringa en vecka i Sotji vid Svarta havets strand. Första svenskmatchen ser vi på sportbar och matchen mot Tyskland ser vi på plats. Därefter vilar vi ut en vecka hemma hos Micke Rönnberg på Mamma Mia-ön.
 
Under Länkar hittar ni dokumentet (VM-tipset 2018). Klicka på länken. När ni kommer in i OneDrive, markera dokumentet, klicka på Download och ladda ned talongen på er dator. Excel-arket har två flikar, en med tipstalongen och en med poängberäkning, vinstplan och bankinfo. Nu är det bara att fylla i namnuppgifter och vinnarrad samt maila tillbaka talongen till eder tipsgeneral. Glöm inte insatsen.
 
För att inte vinnarpengarna helt skulle ätas upp av inflationen, så tog jag det självsvådliga beslutet att efter 20 år höja insatsen med en hundring. Detta innebär att sommarens förstapris kommer att landa på dryga 35 000. Ingen dum semesterpeng om du frågar mig.
 
Kom ihåg att skriva in ert namn i meddelande-rutan vid internet/Swish-betalningen. Skriver ni ”VM-tipset” eller liknande är det lögn i fan att klura ut vem som har gjort insatsen.
 
Deadline är 12 juni vid midnatt CET.
Dagen efter kommer samtliga deltagares tips att finnas tillgängliga här på bloggen. 
 
Gå gärna med i gruppen Goda Grannen på Facebook. Denna är till för er tippare, att lufta eufori eller besvikelser, visa lite sköna bilder eller vad som helst. Klicka på fb-länken högst upp på denna blogg, så hamnar ni automatiskt där.
 
All daglig officiell rapportering från undertecknad kommer att ske här på http://godagrannen.blogg.se
 
Vet ni med er att någon gammal tippare har tappat bort denna bloggadress, skicka en stänkare till vederbörande. Detsamma gäller förstås även nya förmågor som är sugna på lite spänning och vånda under gruppspelet. Era vänner är mina vänner.
 
Sen är det ju som alltid. Skriv ut talongen. Den ska alltid vara med. På bussen, vid broöppning, i kassakön. Kan Iran överraska? Hur har de tacklat generationsväxlingen i Marocko? 
 
Lycka till!
Jocke