Goda Grannen

Vinnartal
Skopelos, sen fredag
 
Kalispera tipparvänner,
 
Innan Jocke Ros fär överta pennan vill jag bara delge er en sista skröna. Två veckor innan VM startade så var allt klart. En vecka Sotji med en svenskmatch på sportbar och en på läktaren. Därefter en vecka på Skopelos med Uffe och Sveriges sista gruppspelsmatch framför storbild (för dem som inte var ute och vandrade). Därefter skulle hustru komma ner i en vecka. I stället för apnea, motorsågsmassakrer och sena balkongnätter var det tänkt att bli mopedutflykter, salta bad och förhopnningsvis lite småmys. Gjorde då det stora misstaget att bjuda in herr och fru Esk på en stilla måltid. När Nico berättade om våra planer, skrockade grannarna högljutt och replikerade: Vad fan ska du dit och göra? Jocke och Uffe kommer sitta framför en tv-apparat med varsin Retsina och glo på fotboll hela veckan. Vän av ordning vill så här i efterhand påminna om att antalet matcher efter gruppspelet är betydligt färre och där det även finns plats för spelfria dagar. Trots mina protester så lyssnade min fru mer på grannhuset än på mina lama protester. Hade dock inte en jävla aning om att goda grannar hade vetorätt i såna här viktiga frågor. Jag har fortfarande två dagar på mig att övertyga min kära hustru om att en vecka på Skopelos kan var ganska så mysigt, trots någon fotbollsmatch då och då. Den som lever får se.
 
 
 
VINNARTAL
 

Först och främst ett tack till Joakim Ringqvist för att han till sist bestämde sig för att hålla liv i traditionen med denna tippartävling. Onekligen blir det roligare med ett EM/VM när alla matcher räknas.

Lite underligt att Afrika med en befolkning på 1.2 miljarder får skicka 5 lag medan 750 miljoner europeer får skicka 12 lag. Europa-chauvinism eller är det helt enkelt högre koncentration av professionella spelare här uppe?

I tidiga tonåren tränade jag ett tag fotboll som back, men intresset höll inte i sig. Det har blivit mer fokus på siffror och statistik istället och det har möjligen bidragit till dagens framgång.

"Förrädare" blev jag kallad därhemma för att ha tippat nederlag för både Island och Sverige. Det ena slog in och det andra är jag inte särskilt ledsen över...

Jag torde ha sett underlig ut på ICA sista gruppspelsdagen när handlandet fick avbrytas med ständiga kontroller av att 0-1 resultatet i de första två matcherna höll i sig. Tilläggsminuterna gick oändligt sakta men inga mer mål kom och vips såg det riktigt lovande ut inför kvällens avslutning. Rätt vinnare var nödvändigt och jag blev upplyst om att det var korkat att tippa förlust för England.  Stämningen sjönk i soffan när Panama gjorde mål åt fel håll.  Var det möjligt att Belgien skulle sätta ett mål samtidigt som Tunisien vände sin match med hjälp av två mål?  Det var det!  Mycket skrikande åt TVn: "inga mer mål nu!".  3 stycken rätt resultat + en rätt vinnare blev en tillräckligt bra avslutning (endast slagen av Bert Lachner som spurtade in alla fyra matcherna).

Tack Casio, vars gamla hederliga miniräknare fx-3900p har en slumptalsgenerator som hjälpte till med att ordna en vinnande rad. Nu får det bli lite firande hemmavid och resten går till det stora slukhålet som heter "badrumsrenovering".

Med vänlig hälsning , Joakim Rosqvist